Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Donacija centrale ''Merhameta'' vrijedna 15.000 KM: U toku montaža nove hladnjače (FOTO)

img

U prostorijama Regionalnog odbora (RO) „Merhamet“ Maglaj u toku je postavljanje savremene hladnjače sa komorom i pretkomorom. Uz već postojeću kapaciteta 5 tona, zahvaljujući novoj hladnjači moći će se kvalitetno uskladištiti više kurbanskog mesa ali i povrća sa merhametovog imanja u Kućicama kod Zavidovića. Nova hladnjača donacija je „Merhametove“ centrale a vrijedna je 15.000 KM.

Prema riječima Sanele Omerović, direktorice RO „Marhemat“ Maglaj, kurbansko meso  koristi se za pripremu obroka korasnika javne kuhinje tokom cijele godine.

Zadnje vrijeme imamo i donacije firme 'Jami' u vidu zaleđenih njihovih proizvoda, a moćićemo uskladištiti i veće količine povrća sa našeg imanja i koristiti ga tokom cijele godine“, rekla nam je Omerović. U „Merhametu“ su zadovoljni činjenicom da je ove godine bilo više uplata za kurbane nego prošle godine pa su se zahvalili svim građanima i dijaspori koji su uplatom kurbana pomogli rad „Merhametove“ javne kuhinje. I tokom ovog bajrama u „Merhametu“ će primati i skladištiti kurbansko meso koje će pokloniti vjernici koji budu klali kurban, te su posebno naglasili da to bude u uz odgovaraću dokumentaciju o zdravstvenoj ispravnosti kurbanskog mesa.

N.Br./maglaj.net