Četvrtak , 04. Jun, 2020

Koronavirus u Maglaju

2 slučaja (trenutno)
647 testirano
0 samoizolacija
140 oporavljenih

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Volonterska akcija u Maglaju: Mališani dobili poligon za igru (FOTO)

img

Zahvaljujući zajedničkoj akciji neformalne grupe mladih Maglaja, koja je više puta dokazala odgovornost prema svojoj lokalnoj zajednici i Biblioteke, dječaci i djevojčice su dobili su poligon za igru.

Mini-pješačka zona između gradskog parka i biblioteke odlično je iskorištena. Kako smo se i samo uvjerili, ovaj projekat je pun pogodak jer na poligonu, posebno u popodnevnim satima, sve vrvi od djece i njihove igre. Prema riječima direktorice Biblioteke Nine Bunjevac-salkić, ovaj prostor i ranije se pokušao iscrtati kako bi se djeca zabavila uz 'Igre bez granica' ili ' Čovječe ne ljuti se', ali nije to bilo trajno rješenje.

Ovaj put biće to nešto trajnije, a djeca ovaj prostor mogu iskoristiti za razvijanje motorike, okretnosti i sposobnosti. Cilj nam je da izađu iz svojih kuća, a opet da budu blizu Biblioteke i knjige. Ovo je tek početak, slijedi i drugi dio poligona pa ćemo onda imati interesantnih takmičenja“, rekla nam je Bunjevac-Salkić. Neformalna grupa koju su činili Adi Mešić, Zlatan i Ajna Alibajraktarević, Selma Muratović, Adi Softić, Armin Mulamehić i Mirza Ramović realizovala je projekat za jedno poslijepodne. Treba li i reći da su sve uradili potpuno volonterski.Dva-tri poziva su bila dovoljna da okupim svoje prijatelje. Iscrtali smo poligon, obojili ga bojama za beton, već se radujemo nastavku jer imamo ideja za još nekoliko interesantnih sadržaja“, rekao nam je Adi Mešić. Volontirala je i Selma Muratović. „Mi smo uživali, a drago nam je da je i mala raja sretna“, dodala je Selma.


N.Br./maglaj.net