Četvrtak , 09. Jul, 2020

Koronavirus u Maglaju

0 slučaja (trenutno)
748 testirano
0 samoizolacija
147 oporavljenih

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Pojačan promet vozila na nekoliko graničnih prijelaza

img

U Bosni i Hercegovini jutros se prometuje po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

 

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se na vozače apeluje za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku. 

Na dionici autoceste A1 Podlugovi - Sarajevo sjever, zbog izvođenja radova promet se u dužini od 2 km odvija dvosmjerno.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica - Nemila) zabrana je prometa za vozila preko 7,5 t.

Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno. 

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: 

- M-1.8 Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica), 

- M-4.2 Cazin - Srbljani, 

- M-5 u Jajcu (most preko rijeke Plive), 

- M-6 prolaz kroz Čapljinu, 

- M-17 prolaz kroz Mostar, 

- M-18 Jošanica - Stup, Olovo - Semizovac, Semizovac - Vogošća, Kladanj - Podpaklenik. 

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi. 

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji) i na M-15 Glamoč - Mliništa na lokaciji Razvršće. 

Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah - Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah,  dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah. 

Zbog izvođenja radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima Izačić, Priska, Osoje, Bijača, Doljani, Gabela Polje, Hum (izlaz), Brod, Kostajnica (ulaz), Zupci i Donja Gradina (oba smjera).

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja. 

Zbog izvođenja radova na mostu Orašje - Županja promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično, saopćeno je iz AMSBIH-a.maglaj.net