Četvrtak , 02. Jul, 2020

Koronavirus u Maglaju

1 slučaja (trenutno)
728 testirano
0 samoizolacija
142 oporavljenih

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Slučaj Vranduk: Poslodavci najavljuju tužbe protiv ''Cesta FBiH''

img

Upravni odbor Grupacije poslodavaca Zeničko – dobojskog kantona zatražio je od Vlade Federacije BiH utvrđivanje odgovornosti nadležnih iz Javnog preduzeća “Ceste FBiH” zbog teškog stanja uzrokovanog rekonstrukcijom tunela Vranduk kod Zenice.

Dopis koji su uputili privrednici iz Udruženja poslodavaca Zeničko – dobojskog kantona prenosimo u cjelosti.

Poštovani gospodine Premijeru

Upravni odbor grupacije poslodavaca ZDK na sjednici održanoj 20.06.2019. godine, donio je zaključak da je pitanje rekonstrukcije tunela Vranduk, nanijelo ogromnu štetu bosanskohercegovačkoj privredi.

Smatramo da za nastalu štetu mora neko odgovarati. Izvođenje samih radova se pokazalo neefikasno, ali i sama priprema i planiranje rekonstrukcije, te zbog toga strahujemo od nastanka ekscesa, jer su privrednici i građani na rubu strpljenja.

Obzirom da je Vlada FBiH imenovala Nadzorni odbor “Cesta FBiH”, Vlada mora preispitati odgovornost nadležnih u “Cestama FBiH”. Ona za to preko Nadzornog odbora ima potrebni mehanizam. Smatramo da, ukoliko direktor “Cesta FBiH” u međuvremenu ne podnese ostavku, što bi bio moralni čin, Vlada FBiH bi trebala pokrenuti smjenu kompletnog rukovodstva.

Ukoliko se ne poduzmu adekvatni koraci Upravni odbor “Grupacije poslodavaca ZDK” će razmotriti i predložiti članicama podizanje pojedinačnih tužbi protiv “Cesta FBiH“, kaže se u dopisu Udruženja poslodavaca ZDK. maglaj.net