Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Tarik Velić karijeru nastavlja u RK ''Gorenje'' Velenje

img

Svoje rukometne snove polako ostavarujem

Tokom završnog turnira Državnog prvenstva u rukometu, za igrače godišta 2002.i mlađi, Tarik Velić (16), član selekcije RK Maglaj, oprostio se od kluba u kojem je prije deset godina napravio svoje prve rukometne korake. Ovaj talentovani, 198 centimetara visoki, ljevoruki desni bek, karijeru nastavlja u RK „Gorenje“ iz Velenja, gdje će igrati za njihove mlađe selekcije. Podsjećamo, za ovaj renomirani slovenački klub svojevremeno su igrali i Benjamin i Senjamin Burić.

Dobio potpisan dres od svojih saigrača

I za Tarika, njegove roditelje, sportske prijatelje bio je to izuzetno emotivan trenutak. Nije ni slutio da će za oproštaj dobiti dres sa potpisima svojih saigrača. „Drago mi je da sam se na jedan lijep način oprostio od kluba u kojem sam napravio svoje prve rukometne korake“, rekao nam je Tarik na početku razgovora. Tarik se rukometom počeo baviti prije deset godina i sve ove godine provedene u klubu formirale su ga i kao igrača i kao čovjeka. “Odlične su to bile godine, a pamtiću ih po svojim trenerima od kojih sam puno naučio, svojim saigračima sa kojima sam trenirao, igrao važne utakmice, a družili smo se i van sportskog terena“, dodao je Velić.


(Velić u sredini sa saigračima)

Igrao i za mlađe selekcije Veszprema

Velićev kvalitet primijetili su i skauti mađarskog Veszprema, pa je u nekoliko navrata boravio u ovom klubu i učestvovao na turnirima koji su organiziovani u Veszpremu i Tatabany. Ni sam, priča nam, ne zna kako je prošle godine 'zapeo za oko' skautima iz Slovenije. Prošle godine već je bio u Velenju i radio sa selekcijama 2000. i 2002.godište. „Ovo će svakako biti novi izazov, ali sretan sam što ću imati priliku raditi sa trenerima kao što su Marko Oštir i Klemen Luzar. “, rekao nam je Tarik i dodao. „U Sloveniji sam bio i prošlog ljeta, a bio je to probni period, da Slovenci vide čime raspolažem i da se dogovorimo za nastavak saradnje. Sviđa mi se način rada u „Gornju“, imaju odlične uslove za treninge, radi se sa vrhunskim stručnjacima, igraju se redovno jake utakmice. U klubu su se pobrinulio o svemu, pa i mom nastavku školovanja“, ispričao nam je Tarik. Ponosan je kaže, što sa svega 16 godina  nastavlja inostranu karijeru jer rijetkima to uspjeva. „Morao sam to učiniti ukoliko sam želio napredovati. Ima pozitivne treme jer odvajam se od porodice i prijatelja. Moj cilj je jednoga dana igrati Ligu šampiona, „Gorenje“ će omogućiti da napredujem i da jednoga dana ostvarim svoj cilj“, rekao nam je Tarik velić na kraju razgovora.

 
N.Br./maglaj.net