Utorak , 19. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Rukometaši BiH večeras igraju protiv Bjelorusije: Pobjeda ili remi za historijski plasman na EP

img

Naš tim bi eventualnom pobjedom ili remijem protiv Bjelorusije osigurao historijski plasman na Evropsko prvenstvo, a onda bi u posljednjem kolu protiv Češke imao priliku i da osvoji prvo mjesto.

Selektor Bilal Šuman večeras neće moći računati na Vegara, Tarabochiju, Nuića i Vranješa, ali su tu zato dva nova igrača, Puljizović i Hadžiomerović.

Šuman je na press konferenciji koja je održana jučer bio optimističan, te je izjavio kako će naš tim učiniti sve da dođe do pobjede.

"Suvišno je pričati šta nam znači ta utakmica. U ovim kvalifikacijama igrali smo u Minsku gdje smo osvojili ta dva boda možda i najvažnija. Očekuje nas sutra važna utakmica, možda i najvažnija u ovim kvalifikacijama. Radi se o jednoj jakoj i fizički sjajnoj selekciji koja želi da trči čitavu utakmicu. Znamo da će Mejdan biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Znamo što nam znači ova utakmica, te nadam se da ćemo sutra mi slaviti pobjedu. Sutra ćemo biti riješeni usluga Marka Tarabochije, Vladimira Vranješa, Tomislava Nuića i Marina Vegara. Sastav još uvijek nije određen, vjerovatno do sutra ništa nećemo znati. Vjerujem da će igrači koji su ovdje dati sve od sebe sutra da dođemo do sutrašnjih veoma važnih bodova", rekao je Šuman.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se trenutno nalazi na drugom mjestu sa šest osvojenih bodova, koliko ima i Češka na prvom mjestu, dok Bjelorusija ima četiri boda.

Treba istaći da prve dvije reprezentacije idu direktno na Evropsko prvenstvo, a također i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz svih kvalifikacionih grupa idu na ovo takmičenje.

Dakle, čak i ako naša reprezentacija izgubi u preostale dvije utakmice, i dalje ima velike šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo.


(SportSport.ba)