Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Organizovane treće sportske igre u Galovcu kod Maglaja

img

Pobjednici boćarskog turnira Ivica Ezgeta i Ankica Kožul

U cilju promocije tradicionalnih sportskih igara ali i stvaranja boljeg životnog ambijenta za mještane ruralnih povratničkih sela novošeherskog kraja, na terenima  Sportsko-rekreacijskog centra „Oaza mira“ u Galovcu kod Maglaja održane su Treće sportske igre.

Učesnici igara takmičili su se u boćanju, bacanju kamena s ramena, potezanju užeta, potezanju klipa i skakanju u vrećama, dok je  zbog kiše turnir u nogometu odgođen. I ove igre privukle su veliki broj posjetilaca i zbog samih takmičenja ali i komičnih situacija koje ga prate. Prvo mjesto u bacanju kamena s ramena osvojio je Luka Kožul. U potezanju klipa najsnažniji je bio Dragan Šainović iz Ljubatovića koji je prošle godine osvojio drugo mjesto.



U potezanju užeta pobijedili su domaći takmičarii, Jozo Kožulović i Ante Kelavić, a u trčanju u vrećama prvo mjesto je zauzeo Mateo Jović iz Ozimice. Turnir u boćanju je bio vrlo neizvijestan do same završnice i igralo se do kasno u noć. Pobjedu su ipak odnijeli vrlo iskusni boćari Ivica Ezgeta i Ankica Kožul. Takmičili su se i najmlađi. Najzanimljivije je bilo trčanje u vreći u kojem je u finalu Ivo Pejić pobijedio Lea Šainovića. Nakon takmičenja, po dobrom, starom običaju, članovi Planinarsko-ekološkog sportsko-rekreacijskog društva “Oaza mira“ Maglaj upriličili su i zajedničko druženje za sve posjetioce uz pjesmu i roštilj.

 
N.Br./maglaj.net