Četvrtak , 04. Jun, 2020

Koronavirus u Maglaju

2 slučaja (trenutno)
647 testirano
0 samoizolacija
140 oporavljenih

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Oružane snage BiH stavile raspoložive resurse u stanje pripravnosti

img

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine stavile su raspoložive resurse u stanje pripravnosti, kako bi, kao i do sada, bili na raspolaganju civilnim strukturama vlasti i svim građanima BiH, saopšteno je iz ovog ministarstva povodom poplava koje su zahvatile BiH.

U vezi sa angažovanjem resursa Oružanih snaga u pružanju pomoći civilnim organima, u propisanoj proceduri u reagovanju na prirodne i druge nesreće Ministarstvo odbrane je zadnja instanca za pružanje pomoći, odnosno zahtjev za upotrebu resursa Oružanih snaga se podnosi kada se iscrpe svi resursi ostalih nadležnih institucija.

Ukoliko postoji potreba za pomoć ugroženima od prirodnih i drugih nesreća, u ovom slučaju od poplava, potrebno je javiti se lokalnim centrima civilne zaštite na broj 121, navodi se u saopštenju.

Ukoliko lokalni centri civilne zaštite nisu u mogućnosti da pruže potrebnu pomoć, oni zahtjev prosljeđuju centrima civilne zaštite Republike Srpske i Federacije BiH.

U slučaju da pomoć entitetskih centara civilne zaštite nije dovoljna, oni zahtjev prosljeđuju Operativno-komunikacionom centru Ministarstva bezbjednosti na broj 033/492-778, koji je nadležan za kontakt sa Ministarstvom odbrane po pitanju angažovanja i korištenja resursa Oružanih snaga, ističe se u saopštenju.


maglaj.net