Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Obustavljen saobraćaj na nekoliko putnih pravaca u BiH

img

Iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) u utorak ujutru su objavili da je zbog odrona i aktiviranih klizišta obustavljen saobraćaj na magistralnim putevima M-4 Banja Luka – Prijedor u mjestu Ramići, M-4 Teslić - Kotor Varoš preko prevoja Borja i M-4 Banja Luka - Čelinac u mjestu Marjanovac, kao i na regionalnom putu R-473 Teslić - Tedin Han u mjestu Kamenica, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dodaje se da je zbog veće količine vode na kolovozu obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima: Banovići - Zavidovići (u mjestu Breštica), Cazin - Gata (u mjestu Tržačka Raštela) i Cazin – Stijena - Ljusina. Iz istog razloga otežano je saobraćanje na magistralnim putevima: M-16.1 Banja Luka - Prnjavor na ulazu u Prnjavor, M-15 Prijedor - Sanski Most u mjestu Čarakovo i M-5 Jajce - Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Obilne kišne padavine usporavaju i otežavaju saobraćanje i na ostalim dionicama u BiH. Na učestale odrone zemlje ili kamenja iz BIHAMK-a upozoravaju na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena trenutnom stanju i uslovima na putu.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik - Orašje, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na graničnim prelazima u utorak ujutru nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja.

AA/maglaj.net