Utorak , 19. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Obilne padavine izazvale velike probleme na području općine Maglaj (FOTO/VIDEO)

img

U popodnevnim satima jako nevrijeme praćeno izuzetno obilnim padavinama i jakim vjetrom pogodilo je naselja na širem području novošeherskog kraja. 

Prema prvim informacijama sa terena, jaka kiša uzrokovala je naglo povećanje vodostaja svih mjesnih potoka na ovom području koji se ulijevaju lokalne rječice Liješnicu, Cicmanku i Mladoševićku rijeku. 

Teško stanje je i na području naselja Čobe, Kopice, Domislica, Tujnica...

Ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice Maglaj i Službe civilne zaštite su na terenu zajedno sa Mirsadom Mahmutagićem, općinskim načelnikom, i procjenjuje se trenutno stanje. Saobraćajna komunikacija do Novog Šehera preko Perkovića je u prekidu zbog velike količine vode na kolovozu.

Prema dojavama sa terena, saobraćaj na putu Maglaj - Novi Šeher preko naselja Tujnica odvija se otežano i uskoro bi mogao biti u potpunosti zatvoren.



<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmaglajnet%2Fvideos%2F516163158916609%2F&show_text=0&width=263" width="263" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

















maglaj.net