Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Šarenac: Borac je ponajbolja ekipa u državi, ali uz pomoć publike vjerujem u našu novu pobjedu

img

Rukometni klub Maglaj ima pobjednički niz u kojem su prije svega na domaćem terenu savladali trenutnog lidera na tabeli RK Gračanicu,  a prošle subote upisali su i važnu pobjedu na gostovanju u Brčkom kada su rezultatom 22:24 savladali ekipu Lokomotive. 

U sklopu 22. kola rukometne Premijer lige, ekipa Maglaja dočekat će RK Borac m:tel Banja Luka, a za SportSport.ba, jedan od ključnih igrača Maglaja, Goran Šarenac, kaže, kako je ekipa spremna nastaviti borbu za playoff i da prije svega repektuju ekipu Borca:

Svjesni smo da utakmica neće biti nimalo lagana. Borac je u posljednje vrijeme imao odlične rezultate i u Premijer ligi i u Challenge Cup-u, tako da smo mi veoma oprezni u ovoj utakmici. Mi smo pokazali da se ne predajemo, sigurno je da smo potvrdili svoj status među najboljima u BiH, ali sada nam je i taj playoff sve bliži i nastavit ćemo borbu i što da ne, idemo dati svoj maksimum", ističe Šarenac.

Publika bi ponovo trebala biti adut koji će odvesti utakmicu na stranu domaćina

"Nama je sigurno olakšavajuća okolnost jer igramo na domaćem terenu, iza leđa imamo našu publiku, koja itekako daje vjetar u leđa, koji su s nama od prve do posljednje minute. S trenerom smo analizirali i protivnika i nas, znamo gdje možemo iskoristiti svoje šanse i sigurno je da ćemo se boriti za bodove i za pobjedu. Rasterećeni smo, dobro raspoloženi i spremni", kaže rukometaš Maglaja.

Ovaj sjajni rukometaš propustio je nekoliko utakmica zbog povrede, međutim protiv Borca će dati svoj maksimum

Povreda je došla u najnezgodnije vrijeme, ali sada se dobro osjećam i trener i ekipa mogu maksimalno računati na mene. Nema kukanja, fokusiran sam samo na utakmicu s Borcem i nadam se da ćemo slaviti", završio je za SportSport.ba Goran Šarenac.


(SportSport.ba)