Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Izložba u MSŠ Maglaj: Maturanti pokazali svoju kreativnost (FOTO)

img

Tradicionalno svake godine maturanti „Mješovite srednje škole Maglaj“, koji se obrazuju za zanimanje konfekcionar tekstila – krojač, prirede prodajnu izložbu svojih radova. Pored muške, ženske i dječije konfekcije, izložbu čine i predmeti za svakodnevnu upotrebu, od cekera, jastučnica do kompleta stolnjaka. Na vrlo slikovit način učenici i učenice su tako predstavili ono što su naučili tokom teoretske ali i praktične nastave koju obavljaju u pogoninam firmi „Fine life group“, „HM promet“ i „Bontex“.

Za izložbu sam sašila model kratke svečane haljine, a iskoristila sam kvalitetan materijal koji sam dobila u firmi 'Fine life group“. Sve ove ne bih mogla da uradim bez znanja koje sam stekla tokom svog školovanja i uz pomoći profesorice Bihnete Bradarić“, rekla nam je Ilhana Duraković. Matuartica Rumejsa Imamović sašila je dugu svečanu haljinu.



Bilo je potrebno puno truda i strpljenja da bi se sašila ova svečana haljina, prije svega zbog zahtjevnih šavova i detalja koje ima. Mogla bi je nositi maturantica za matusko veče ili neku drugu svečanu priliku“, preporučila je Rumejsa. Almina Mušinović, okušala se u šivanju muške košulje.

Ovo je klasična muška košulja koju sam sašila na praksi u 'Bontexu' gdje se i inače izrađuju muške košulje. Sve sam sama uradila sama, od početnog krojenja do zavšnog pegalanja gotovog prozivoda“, ispričala nam je Almina. Ponosna na svoje učenice i učenike je i Bihneta Bradarić, nastavnica praktične nastave. „Sve ovo što vidite proizvod je rada u našoj školi. Naši učenici i učenice na praktičnoj nastavi primjenjuju ono što su naučili kroz teoretsku nastavu. Vrlo sa zadovoljna jer vidljiv je njihov trud. Hvala i firmama u kojima naši učenici obavljaju vrlo kvalitetnu praktičnu nastavu“, rekla nam je Bihneta Bradarić, nastavnica praktične nastave.








N.Br./maglaj.net