Nedjelja , 26. May, 2019

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Vandalski čin: U Novom Šeheru zapaljena velika zastava Bosne i Hercegovine

img

U Novom Šeheru u toku noći zapaljena je velika državna zastava koju su povodom Dana nezavisnosti postavili članovi Foruma mladih SDP-a iz Novog Šehera.

Ovu informaciju potvrdio je zastupnik u Skupštini ZDK Jasminko Kapić i jedan od učesnika akcije postavljanja zastave, koji je kazao da ga je jutros oko 4 sata o događaju informisao sugrađanin.


"Jutros oko 3:45 me nazvao sugrađanin kako bi me informisao da je neko pokušao zapaliti veliku zastavu dimenzija 10x5 metara, ali da je on ugasio. Odmah je informisao policiju o događaju, a dok je policija došla, počinioci su se vratili i završili posao zapalivši zastavu u potpunosti", kazao je Kapić.Dodao je da je zgrožen ovim događajem koji nesumljivo predstavlja napad na državu paljenjem simbola.

"Mi živimo u povratničkom mjestu i ranije je bilo netrepeljivosti, ali ovo je direktni napad na državu. Policija treba istražiti ovaj slučaj, a ja ću i kao zastupnik u Domu naroda i u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona tražiti reakciju na ovaj događaj", zaključio je Kapić.


maglaj.net