Nedjelja , 26. May, 2019

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Džemat Jusuf-pašine Kuršumlija džamije počastio radnike KJD Maglaj doručkom i tortom

img

Džematlije cijene napore radnika Komunalnog javnog društva Maglaj

U Maglaju smo bili u prilici da zabilježimo neobičan i lijep gest. Naime, želeći pokazati koliko cijene njihov trud i rad i sve što čine na održavanju čistoće u gradu, džemat Jusuf-pašine džamije Kuršumlije radnike koji rade na održavanju čistoće i vozače u Komunalnom društvu Maglaj, njih 20-tak, počastio je doručkom u grilu 'Pinokio' i tortom iz slastičarne 'Carigrad'.

Uvijek sam u prilicu da pratim koliko se radnici Komunalnog javnog društva trude da Maglaj bude lijep i čist grad, jer je to nešto što se tiče svih nas. Primjećeujem da je posljednjih mjeseci čistoća grada na vrlo visokom nivou, da se radnici zalažu i to me ponukalo da Džematskom odboru predložim da organizuje druženje sa njima, kao simbolično odali priznanje ovim vrijednim ljudima. Ne daj Bože da ih nema, ništa ne bi funcionisalo. A i Božiji poslanik kaže:  'Čistoća je pola vjere'!“, rekao nam je hadži hafiz Hidajet ef. Talić, imam Kuršumlija džamije.

Komunalci su bili sretni zbog činjenice da neko misli na njih i nagrađuje ih za posao koji obavljaju. „Hvala džematlijama, baš su nas prijatno iznenadili. A građani, ko građani. Većina ipak zna cijeniti posao koji obavljamo“, rekao nam je radnik Kenan Kahrimanović, a i Ramiz Husaković, bio pun riječi hvale za pažnju džematlija. „Hvala im svima, hvala i hafizu Taliću. Počastili smo se, a malo i družili“, kazao je Husaković.

N.Br./maglaj.net