Četvrtak , 25. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić: Reagovanje na video intervju koji je danas objavljen na portalu maglaj.net

img

Poštovani,

podržavajući u potpunosti slobodu medija, nikada se kao Općinski načelnik nisam miješao u uređivačku politiku elektronskih i printanih medija općine Maglaj, te ne želim da moje reagovanje bude shvaćeno kao bilo kakav pritisak na medije ili ličnosti. Nažalost, primoran sam da reagujem na objavu na Vašem portalu “maglaj.net”, a koja se odnosi na objavu video-intervjua u kojem je gost bio osnivač “Dictum Factum” i platforme Ex Files Maglaj Adi Softić.

Prvo od dvadesetak, vjerovatno samoiskonstruisanih pitanja, koje treba da privuče gledaoca da intervju pogledaju do kraja, se odnosilo na navodnu uvrijeđenost Općinskog načelnika, jer se nije obratio posjetiocima posljednje izložbe Ex files. Začuđen sam da jedan medij, ovaj put portal maglaj.net, prezentuje javnosti takvu tvrdnju, bez provjere istinitosti izjave na drugoj strani, ovaj put kod Općinskog načelnika. Takav čin smatram nekorektnim i netačnim.

Iz tog razloga, a zbog istinitog informisanja javnosti, želim iznijeti istinu. U vrijeme pripreme izložbe organizator me nije kontaktirao da se obratim bilo kome. Dobio sam pozivnicu za prisustvo izložbi, kao i većina prisutnih, tako da sam, dakle, bio samo jedan od posjetilaca i to je sasvim uredu. I ne mislim da se u svakoj prilici trebam obraćati prisutnim i bar sam do sada pokazao da nisam zaljubljen u kamere i medije. Inače, izložba  je bila najavljivana uz prisustvo velikih balkanskih zvijezda i desetinu ambasadora i u takvoj prilici bi, možda, i bio red da se i njima i ostalim posjetiocima obratim, ali njihov dolazak se nije ni desio.  Dakle, na izložbi sam bio kao Mirsad Mahmutagić, građanin općine Maglaj i ne znam zašto bi bio uvrijeđen. Ostaje mi da zaključim da je neistinita izjava u pomenutom injtervjuu samo pokušaj da se, preko "uvrijeđenog" Općinskog načelnika, podigne rejting tzv. elitnoj umjetnosti, koja za sada doseže od sjevernog do južnog ulaza u grad.


S poštovanjem,


Mirsad Mahmutagić