Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Vremenska prognoza za naredne dane: Stiže snijeg

img

U subotu u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni prije podne je izgledna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se većinom između minus tri i jedan, na jugu zemlje do pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će uglavnom između tri i osam, na jugu zemlje od devet do 13 stepeni.

U nedjelju očekuje se pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U večernjim satima moguća je slaba kiša u Hercegovini. U većem dijelu Bosne bit će umjereno do pretežno oblačno. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će većinom između minus dva i tri, na jugu zemlje do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini vrijeme će biti oblačno. Očekuje se prelazak frontalnog poremećaja koji dolazi sa zapada. Uslovit će kišu u cijeloj zemlji, na planinama snijeg. U večernjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne moguć je slab snijeg i u nizinama.

Prije podne će biti jakog juga. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom iznosit će između tri i osam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 11 stepeni.


(N1 BiH)