Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

57. MMNT ''Natronovi branioci Maglaja'' posjetilo je više od 9000 gledatelja

img

Zavjesa na još jedan memorijalni malonogometni turnir "Natronovi branioci Maglaja" i to 57. po redu, spuštena je u subotu pobjedom ekipe Bosch Car Service "Huso" u finalu nad ekipom Stolarija Famm rezultatom 3:2 nakon penala.  Regularni dio utakmice završen je rezultatom 0:0.

Ekipi BCS "Huso" pripala je novčana nagrada u iznosu od 5000 KM, Stolarija Famm je osvojila drugo mjesto na turniru i novčanu nagradu od 2000 KM, dok je treće mjesto i 1000 KM pripalo ekipi MZ Ulišnjak.

Najboljim golmanom turnira proglašen je Kenan Bašić ( ST "Expert-auto" ), a najbolji strijelac na turniru je Edin Husaković ( Stolarija Famm ) koji je postigao 18 pogodaka.

Titula najboljeg igrača ovogodišnjeg turnira pripala je Maidu Ramiću ( BCS Huso ).

Na ovogodišnjem turniru se takmičilo 29 ekipa sa 293 registrovana igrača. Turnir je trajao 21 dan. Postignuta su 323 gola, a u listu strijelaca su se upisala 133 igrača. Turnir je posjetilo više od 9000 posjetilaca, uz prosjek od 428 posjetitelja po večeri. Pravdu na turniru dijelili su Armin Mulabdić (Maglaj) i Tarik Mulasmajić (Tešanj)

Zadnje večeri takmičenja u decembru je organizirano humanitarno veče i cjelokupni prihod od prodanih ulaznica te večeri sa dodanom novčanom vrijednosti od organizatora turnira (500 KM) je uplaćeno kao donacija na ime SOS Dječija sela BiH. Iste večeri je podjeljeno 70 novogodišnjih paketića za naše najmanje koji su bili u sportskoj dvorani. Pored zabavnih nagradnih igara za posjetitelje turnira, posljednje večer takmičenja je kao glavna nagrada iznenađenja sretnom gledaocu uručen SMART TV PHILIPS.


maglaj.net