Četvrtak , 18. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Održan ''KVIZ ZNANJA IZ HISTORIJE - BOSNA I HERCEGOVINA I MAGLAJ OD ANTIKE DO MODERNOG DOBA'' (FOTO)

img

FOTO: Edin Smajlagić

Povodom obilježavanja 25. novembra , Dana državnosti Bosne i Hercegovine , u kino-sali Doma kulture „Edhem Mulabdić , a u organizaciji UABNOR-a općine Maglaj, održana je prigodna edukativna manifestacija takmičarskog, muzičko-scenskog karaktera , pod nazivom „KVIZ ZNANJA IZ HISTORIJE - BOSNA I HERCEGOVINA I MAGLAJ OD ANTIKE DO MODERNOG DOBA“.

Prisutne je na samom početku pozdravio predsjednik UO Radovan Gočinović koji se zahvalio učenicima na učešću, ali i njihovim nastavnicima i profesorima koji su pomogli realizaciji ovakvog događaja.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić kazao je da vjeruje da će ovaj kviz osvježiti do sada stečena znanja, da će biti jedno lijepo druženje i tom prilikom čestitao je svima 25. novembar- Dan državnosti BiH.

U takmičenju su učestvovale OŠ „Maglaj“ , OŠ„Novi Šeher“ i „Prva osnovna škola „ , a u kategoriji srednjih škola Gimnazija „Edhem Mulabdić“ i Mješovita srednja škola Maglaj.

Najviše bodova u kategoriji osnovnih škola osvojila je „Prva osnovna škola“, a od srednjih škola pobjedu je odnijela Gimnazija „Edhem Mulabdić“.

U muzičko-scenskom dijelu programa predstavili su se hor Prve osnovne škole pod rukovodstvom Ermeline Herceg, učenica OŠ“Maglaj“ Monna Herceg, učenici Gimnazije „Edhem Mulabdić“ Hariz Sprečo i Kenan Hasanić, te učenici Mješovite srednje škole Maid Hamzić i Admir Ahmetbegović.








(maglaj.ba)