Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Vremenska prognoza za predstojeću sedmicu

img

Meteorolozi za predstojeće dane najavljuju promjenu vremena uz niske temperature zraka i sniježne padavine.

Kako je najavljeno, obilnijih padavina ipak neće biti, a snijeg se može očekivati već večeras u dijelovima Bosne i Hercegovine. Na vrhovima planina bijeli pokrivač već je ''zauzeo svoje mjesto''.

utorak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme uglavnom sa kišom. U jutarnjim satima snijeg ili susnježica mogu padati na području Krajine i na planinama. Obilnije padavine na području Hercegovine i jugozapada Bosne gdje se prognozira između 50 i 100 litara kiše po metru kvadratnom. U dijelu centralne Bosne se prognozira između 30 i 60 litara kiše po metru kvadratnom. U ostalim područjima se očekuje manje kiše. Vjetar većinom jugoistočnog smjera.

Na cijelom sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Povremeno jaki udari juga u Hercegovini. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni većinom između 0 i 4°C, a u Hercegovini od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 13 do 18°C. U Krajini se najviša dnevna temperatura zraka prognozira između 2 i 5°C.

srijedu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom prije podne. Od sredine dana prestanak padavina. Padavine većinom nisu jake. Jedino u Hercegovini i jugozapadu Bosne lokalno može pasti između 30 i 50 litara kiše po metru kvadratnom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni između 2 i 6°C, a u Hercegovini od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C.

četvrtak u većem dijelu Bosne se prognozira oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti se očekuje u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


(N1 BiH)