Utorak , 16. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Lažni agenti komapnije Bingo nude posao mlađim djevojkama iz Maglaja

img

Da li je na pomolu slučaj prevare?

U posljednih nekoliko dana na području maglajske općine nepoznata lica, koja se predstavljaju kao agenti kompanije Bingo, koja novi poslovni objekat gradi i u Maglaju, stupili su u kontakt sa desetak, uglavnom mlađih djevojaka i nudili im razgovore za posao i eventualno zapošljavanje. Ali, mjesta na kojima se dogovoraju sastanci kao što su neke autobuske stanice uz magistralni put M-17, upućuju na moguću prevaru. Iz Biroa za zapošljavanje Maglaj upozoravaju na oprez, a iz Binga odlučno demantuju ovakvu praksu.

O ovim sumnjivim ponudama za posao, uposlene u Birou za zapošljavanje Maglaj, upoznale su same djevojke. „Javilo nam se desetak mlađih djevojaka koje su kontaktirali navodi agenti komapnije Bingo. Djevojke su pozivali da se sastanu uz magistralni put M-17 ili na autobuskim stanicama jer su, kao, na proputovanju kroz Maglaj i krenuli su na edukaciju za zapošljavanje u Bingu. Ti, nazovi, agenti djevojkama su rekli da su podatke dobili iz Biroa za zapošljavanje“, rekao nam je u razgovoru Samir Bajrić, šef Biroa za zapošljavanje Maglaj i dodao da niko nije tražio podatke o nezaposlenim osobama niti može bilo ko, kao fizičko i pravno lice, dobit podatke putem telefona. „Provedura da se dobiju podaci o nezaposlenim osobama vrlo je jasna i decidna i uz saglasnost nezaposlene osobe“, dodao je Bajrić.

O  'lažnim' agentima upoznali i Bingo

Kako nam je Bajrić rekao u razgovoru, iz Binga su odlučno demantovali ovakvu vrstu aktivnosti. „Mi smo juče (srijeda op.a.) kontaktirali predstavnike kompanije Bingo koji su ogorčeni na ovu pojavu a najavili su i da će se sami oglasti kako ovo nije njihov način rada. Svako iole ozbiljan, a pogotovu kada se radi o kompanijama kao što je Bingo, anketiranja za zapošljavanje rade na vrlo ozbiljniji način, Takvi sastanci se ipak odvijaju unutar instituacija, prostorija Biroa, a ne uz magistralni put ili na nekim autobuskim stanicama“, dodao je Bajrić.


N.Br./maglaj.net