Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Vremenska prognoza za srijedu, četvrtak, petak i subotu

img

Promjena vremena u nekoliko narednih dana u Bosni i Hercegovini - neće biti, saopćeno je jutros iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

I dalje će temperature zraka biti relativno visoke, a ne predviđaju se ni sniježne padavine.

srijedu u Bosni i Hercegovini postepeno povećanje oblačnosti sa juga. Prijepodne u Bosni će biti dosta magle. U poslijepodnevnim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20°C.

četvrtak u Bosni i Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Prijepodne u Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18°C.

petak većinom umjerena naoblaka. U Bosni po kotlinama prije podne će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19°C.

subotu većinom mala do umjerena naoblaka. U Bosni po kotlinama prije podne će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19°C.


maglaj.net