Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

U Zagrebu održano šesto ''Šehersko prelo'' (FOTO)

img

U subotu, 03. 11. 2018. godine  održano je VI. Šehersko prelo u Zagrebu. U prepunoj dvorani svadbenog salona „Ćurak“ Rugvica okupilo se preko 500 ljubitelja izvornih običaja maglajsko-žepačkog kraja. Uz nastup brojnih izvornih skupina zasigurno najzapeženije nastupe su imali domaćini Prela, članovi HKUD“Gromovnik“ iz Novog Šehera.

Uz vrlo profesionalan nastup mlađe folklorne sekcije sa razigranim spletom bosanskih kola, svojim igrokazom „Povratnica Ana“ dramska sekcija Gromovnika je publiku dodatno oduševila. U svom komičnom igrokazu, članovi Gromovnika su vrlo slikovito prikazali povratak naših „gastarbajtera“ iz Njemačke u svoje rodno selo.

Vrijedno je spomenuti da su Prelu nazočili i brojni ugledni poduzetnici i gosti iz Grada Zagreba ali i iz drugih, susjednih općina, a pomoć u organizaciji su pružili obitelj Rakitić, Janko Đuzel i  drugi sponzori.

"Ovo je lijepa prigoda da se malo zasvira, zapjeva ali i da se ovakvi susreti sa našim iseljenicima iskoriste i za poslovne ideje i aranžmane", izjavio je Niko Kožulović, predsjednik Gromovnika i voditelj programa u Zagrebu.

M.Kelavić/maglaj.net
FOTO: Nikica Topić