Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Atelje i galerija ''AB'' Maglaj vas poziva na otvaranje izložbe slika akademskih likovnih umjetnika Senada Mahmića i Fuada Čičkušića

img

Atelje i galerija AB - Maglaj vas poziva večeras od 20:00 sati na otvaranje izložbe slika - akademskih likovnih umjetnika i naših sugrađana: Senad Mahmić i Fuad Čičkušić. Na izložbi će biti izloženo oko dvadeset djela inspirisanih prirodom i u različitim tehnkama, ulje, akrilik i pasteli. 

Dobro  došli u svijet likovne umjetnosti i ugodnog druženja.
 
MAHMIĆ SENAD, rođen 1964. god. Nakon završene osnovne škole upisao školu Primijenjenih umjetnosti u Sarajevu. 1984. god. upisao Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, smjer slikarstvo, diplomirao 1989.god. Bavio se slikanjem i crtanjem, nekoliko godina radio kao dizajner u Natron - Maglaj. Danas radi kao nastavnik likovnog obrazovanja i kulture u Osnovnoj školi Maglaj. Teme kao što su pejzaž i mrtva priroda su najzastupljenije u umjetnikovom slikarstvu. Izlagao više puta na kolektivnim izložbama.

FUAD ČIČKUŠIĆ, rođen 1960. god. Diplomirao 1985. god. na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, odsjek slikarstvo. Radi kao dizajner u Natron Hayat - Maglaj. Izlagao na više kolektivnih i nekoliko samostalnih izložbi. Inspiraciju i kreativnost pretvara u slike, crteže, ilustraciju i pisanje.  Autor dvije slikovnice: "Pod našom tvrđavom" (2008.) i "Maglaj je moj grad"(2018.), kao i bajke "Straža u magli" (2017.).












maglaj.net