Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Odluke o osnivanju novih studijskih odsjeka i ciklusa na fakultetima Univerziteta u Zenici

img

Skupština Zeničko-dobojskog kantona donijela je na jučerašnjoj sjednici Strategiju omladinske politike na području Zeničko-dobojskog kantona za period 2018. – 2022. godina.

Ciljevi Strategije su podijeljeni po oblastima na ciljeve u okviru obrazovanja i nauke, rada i zapošljavanja, socijalne brige, zdravstvene zaštite, kulture i sporta, aktivizma mladih i slobodnih aktivnosti mladih. Definisala je i mjere za realizaciju postavljenih ciljeva, a prva evaluacija Strategije će biti izvršena polovinom 2020. godine kada će biti donesene nove mjere ili će biti usklađene postojeće.

Skupština je donijela i niz odluka vezanih za visoko obrazovanje i pokretanje novih studijskih programa i ciklusa studiranja na Univerzitetu u Zenici.

Donesene su odluke, koje će omogućiti pokretanje studijskog programa Doktorski studij odgojnih znanosti, trećeg ciklusa studija, na Islamskom pedagoškom fakultetu, studijskog programa Inkluzivna edukacija, prvog ciklusa studija, na Islamskom pedagoškom fakultetu, kao i studijskog programa Kulturalni studij, drugog ciklusa studija, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici.


maglaj.net