Srijeda , 24. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Klanjana dženaza tragično stradalom sugrađaninu Ajnuru Dikedžiću (FOTO)

img

Brojni građani Maglaja, članovi najuže porodice, rodbina, prijatelji, njegove razredne kolege i kolegice iz Gimnazije „Edhem Mulabdić“ oprostili su se od tragično nastradalog Ajnura Dikedžića (19). Tuga u porodici Dikedžić ne može se riječima ni opisati jer je Ajnur bio sin jedinac majke Amele i oca Almira. Dikedžić je, kao i Adin Hodžić (19), smrtno stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko ponoći na magistralnom putu M-17 u mjestu Poljice kod Maglaja. U Maglaju je i danas vladao je muk, a u nekim ugostiteljskim objektima nije bilo muzike, samo teška tišina, bol i suze za tragično nastradalim mladićima. Uoči same dženaze nebo nad Maglajem se otvorilo, baš kao da i ono žali za prerano ugaslom mladošću.

Na dženazi se toplim riječima, od svoga kolege iz razreda u ime III 2, oprostio Denis Suljaković. „Prazni će biti školski hodnici i učionice bez tebe, prazan IT Challenge koji smo zajedno organizovali, uvijek ću misliti na tebe i bićeš uvijek u mojoj duši gdje god da krenem. Volio bih da te mogu povesti u Barselonu na maturalnu ekskurziju i na onu kafu koju smo toliko planirali“, pročitao je Denis.

Za roditelje utjehe nema

Dženaza namaz klanjan je ispred Kuršumlija džamije, a predvodio ju je imam džemata Bijela Ploča Muharem ef. Muminović koji je posebnu poruku uputio roditeljima da više nadzora imaju nad svojom djecom. I Nevres ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ Maglaj obratio se okupljenim na dženazi. „U četvrtak smo ispratila Adina, a danas ispraćamo Ajnura. Oni se vraćaju svome Gospodaru. Njihove smrti su teške za nas, nisu ražalostile samo članove njihovih porodica nego i sve nas. Porodice je teško utješeti, ali mogao bih im kazati da se okrenu Uzvišenom Allahu i kod njega utjehu traže“, rekao je na dženazi ef. Hodžić. Ajnur Dikedžić ukopan je na mezarju Turbe, a veći dio puta njegov tabut prisutni su nosili na rukama.






















N.Br./maglaj.net