Petak , 26. Apr, 2019

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Hiljade Maglajlija oprostilo se od svog mladoga sugrađanina Adina Hodžića (FOTO)

img

Hiljade građana Maglaja, članovi najuže porodice, rodbina, prijatelji, sportske kolege iz Košarkaškog kluba Maglaj, njegove razredne kolege iz IV 2 Mješovite srednje škole Maglaj oprostili su se od tragično nastradalog Adina Hodžića (19). U Misurićima bol, suze, nevjerica...

U haremu džamije u Misurićima, poslije ikindija-namaza klanjana je dženaza koju je predvodio Selim ef. Muminović, imam u džematu Misurići, a okupljenim vjernicima obratio se i Nevres ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ Maglaj. „Mi u Maglaju smo u srijedu, 11.jula bili tužni zbog Srebrenice, a vijest o gubitku dva mlada života dodatno nas je sve rastužila. Ne može se puno toga reći što će utješiti porodicu i sve nas koji smo ožalošćeni. Kada se dese ovakve smrti, onda ne dajemo nikakve konačne odgovore i ne propitujemo previše uzroke, nego se trudimo da iz tih smrti izvučemo pouku. Ovim prilikom pozivam omladinu da uzme najviše pouke. Molimo dragoga Allaha dž.š. da Adinu podari najljepše džennetske bašče, a njegovim roditeljima snagu i strpljenje“, rekao je ef. Hodžić.

Mirsad Mahmutagić, načelnik općine, 12.juli proglasio je Danom žalosti na području općine Maglaj. U petak, 13.jula, nakon ikindija namaza ispred džamije Kuršumlije biće klanjana dženaza i Ajnuru Dikedžiću, a ukop će biti obavljen na mezarju Turbe.

N.Br./maglaj.net