Utorak , 16. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Nakon stravične nesreće načelnik općine Maglaj 12. juli proglasio danom žalosti

img

Maglaj i Maglajlije su duboko ožalošćeni tragedijom porodica Dikedžić i Hodžić.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak nešto prije ponoći smrtno su stradali Ajnur Dikedžić (19) i Adin Hodžić (19), dok su četiri osobe povrijeđene, od kojih dvije teško. Nesreća se dogodila na magistralnom putu M-17, u naselju Poljice kod Maglaja.

Teška je i duboka bol u njihovim porodicama, za Ajnurom i Adinom tuguju i njihovi brojni prijatelji, a Maglajlije duboko suosjećaju s tragedijom i bolom u njihovim porodicama.

Mirsad Mahmutagić, načelnik općine Maglaj, četvrtak, 12. juli 2018. godine proglasio je danom žalosti u općini Maglaj. 

  • Na dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima. Na zgradi Općine Maglaj, na javnim ustanovama i preduzećima, čiji je osnivač Općina Maglaj, zastave će biti spuštene napola koplja - navodi se u saopćenju načelnika Mahmutagića.

    Dženaza Adinu Hodžiću bit će klanjana u četvrtak, 12. jula, nakon ikindije-namaza ispred džamije u Misurićima, a ukop će se obaviti na mezarju u Jelovcu. Vrijeme i mjesto ukopa Ajnura Dikedžića bit će naknadno utvrđeni.

 

N.Br./maglaj.net