Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

''Edemus'' Maglaj i ''Herceg'' d.o.o. pobjednici ovogodišnjeg Memorijalnog turnira ''Jasenko Softić'' (FOTO)

img

Na pješčanom terenu kod Sportske dvorane, proteklog vikenda je u organizaciji Odbojkaškog kluba Maglaj odigran Memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Jasenko Softić“ u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Turnir je i ove godine ponudio izuzetno kvalitetne i uzbuljive susrete, a odigrano ih je više od 40 u obje konkurencije. Organizuje se u čast prerano preminulog Jasenka Softića, prije svega velikog čovjeka a zatim i dugogodišnjeg igrača OK Maglaj, odbojkaškog sudiju i profesora u MSŠ Maglaj. Turnir je ove godine svečano proglasio otvorenim Mirsad Mahmutagić, načelnik općine Maglaj.



Sudeći prema utiscima većine učesnika, turnir u Maglaju jedan je od najkvalitetnijih u BiH, a posebno su imali samo riječi hvale za dodatno opremanje terena i nove sadržaje.

Pobjednik ovogodišnjeg Memorijalnog turnira u odbojci na pijesku u muškoj konkurenciji je ekipa "HERCEG" d.o.o. Maglaj za koju su nastupili Amar Hasanović i Kenan Fejzić iz Srebrenika. Drugo mjesto osvojila je ekipa "VOĆKOPROM" Maglaj za koju su nastupili Mirza Mašić iz Zenice i Hasan Hadžić iz Kaknja, a treće "DF COLORS" Maglaj za koju su nastupili Ajanović Adnan iz Breze i Krivokapa Muris iz Kaknja.



U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa "EDEMUS" Maglaj za koju su nastupale Marijana Savić i Jelena Šakotić iz Banja Luke. Drugo mjesto pripalo je ekipi "CARIGRAD" Maglaj za koju su nastupale Lana Draganović i Anita Todorović iz Doboja, dok je treće mjesto na turniru osvojila ekipa "SIROVINA-EKO" Maglaj za koju su nastupale sestre Ajna i Belma Bradarić iz Maglaja.









maglaj.net