Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

RK Maglaj domaćin ''Prijateljskog turnira 2021'' za selekcije 2008. godište i mlađi

img

Prijateljski turnir 2021“ održat će se u Maglaju, u subotu 22. maja, a prva utakmica igra se u 10:00.

Učesnici ovog turnira za selekcije 2008. i mlađe su: RK Izviđač Ljubuški, ŠR Borac Banja Luka, RK Kozara Kozarska Dubica i RK Maglaj kao domaćin turnira.

Ono što je interesantno jeste da su ovo četiri ponajbolje ekipe ovog godišta u BiH.

Turnir će i ove godine ugostiti naše sportske prijatelje, žao mi je što još neke ekipe nisu mogle biti taj dan s nama. Drago nam je da smo uspjeli okupiti četiri ponajbolje ekipe iz BiH u ovom uzrastu. Dokaz za to je i prošli vikend kada su na prvenstvu RS ekipe Borca i Kozare igrale finale. Izviđač je standardno dominantan u ligi Herceg Bosne, dok su naši dječaci ubjedljivo zauzeli prvo mjesto u ORL Sjever sa omjerom 14 pobjeda, bez poraza. Veliku zahvalnost dugujemo OSCE-u koji je generalni pokrovitelj turnira i našem Alenu Ćosiću. Također, velika zahvalnost i ostalim našim sponzorima. Napominjem da će se u subotu u pauzi turnira održati dodjela medalja i pehara našim omladinskim selekcijama koje su iste osvojile u okviru ORL Sjever“, rekao je Samir Smajlagić, koordinator Škole rukometa RK Maglaj.

Iz Maglaja poručuju da je cilj ovakvih turnira pored sportskog segmenta povezivanje najmlađih selekcija rukometa u BiH, koje sigurno pišu najljepše priče prijateljstva kroz sport.

Pokrovitelj turnira je OSCE.


maglaj.net