Petak , 19. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Načelnik upriličio prijem za kadetkinje OK Maglaj, prvakinje FBiH

img

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić upriličio je danas prijem za kadetkinje Odbojkaškog kluba Maglaj, prvakinje Federacije BiH. Popularne „Osice“, kako ih navijači zovu su na takmičenju za kadetkinje, održanom u Orašju, najbolje u Federaciji BiH i tako su se plasirale na završnicu državnog prvenstva BiH.

Prijemu su prisustvovali i rukovodilac resorne Službe Eldina Mehinagić, predsjednik Upravnog odbora Odbojkaškog kluba „Maglaj“ Irfan Suljaković i trenerica Ervina Biberović.

Pored javne čestitke, načelnik općine Mirsad Mahmutagić i ovim putem je uputio čestitke djevojkama, rukovodstvu i trenerici za ovu važnu titulu.

Upućujem vam iskrenu zahvalnost u ime Općine Maglaj i čestitam vam na uspjehu koje ste postigle zajedno sa rukovodstvom Odbojkaškog kluba i sa vašom trenericom. To je veliki uspjeh za općinu Maglaj i za vas naravno. Ovo je zaista velika zasluga i rezultat uloženog truda. Što se tiče Općine, imat ćete podršku onoliku kolika je moguća. Bila je prije godinu i po puno značajnija, ali situacija je takva. Vi ste svjesni da je teška finansijska situacija, ali pokušavamo i uspjevamo održati sportske klubove od odustajanja od takmičenja, gubitka rejtinga i sl. Vi ste evo još dodatno napredovali i hvala vam svima u ime Općine Maglaj i u moje lično ime. Još jednom čestitam“, istakao je načelnik Mahmutagić.

Predsjednik Upravnog odbora Odbojkaškog kluba Maglaj, Irfan Suljaković zahvalio se na dosadašnjoj podršci i kazao kako je zaista ponosan na uspjeh djevojaka.

Prije svega hvala načelniku i Općini na podršci. U ovim teškim vremenima, gdje nije lahko ni vama, jer svaki klub se brine za sebe, a Vi brinete o svima. Uspjeli smo svi se održati na nivou takmičenja. Još jednom hvala, uvijek ste uz nas i izlazite u susret kad god je bilo potrebno, nama to mnogo znači. Mi imamo razumijevanje, znamo kakva je situacija, ali upornost se isplati. Ponosan sam na djevojke, na ono što su pokazale, prije svega jedinstvo. Kao predsjednik sam zadovoljan i sretan da se u školi odbojke radi kvalitetno i da su rezultati vidljivi“, kazao je Suljaković.

Trenerica Ervina Biberović ističe da vrijeme kadetkinja Odbojkaškog kluba tek dolazi, te da će nastaviti da se bore da postignu što bolje rezultate.

Djevojke nisu još ni svjesne šta su postigle. Njihovo vrijeme tek dolazi. One tek sada nastupaju kao ekipa, kao mala porodica koja je skladna i konačno nema tu nekih nesuglasica. One znaju da se bore jedna za drugu, a to kad ide onda mora uslijediti dobar rezultat.Pred nama su pripreme. Čeka nas teško takmičenje sa težim ekipama. Nadamo se da ćemo postići svoj cilj. Mi ćemo i dalje raditi i truditi se da postignemo što bolje rezultate. Otprilike 29.maja nas čeka državno prvenstvo i idemo da se pripremamo još jače“, naglasila je trenerica Biberović.









(maglaj.ba)