Petak , 16. Apr, 2021

SPORTSKA DEŠAVANJA

Moševac pobjedom otvorio proljetni dio sezone

img

NK Moševac je na Gradskom stadionu u Maglaju u okviru 16. kola Druge lige FBiH - Centar savladao ekipu Krivaje iz Zavidovića rezultatom 3:2 (1:0).

Utakmica je počela nervozno na obje strane i u početničkom odmjeravanju snaga nije se moglo vidjeti ništa posebno. Nakon uvodnog dijela NK Moševac je preuzeo incijativu i gospodario terenom iz čega se stvorilo nekoliko poluprilika.

S druge strane nakon jedne kontre zaprijetio je Šijerkić ali nije bio dovoljno precizan.
Minuta je bila 36. kada nakon jednog odličnog centaršuta Džafića, lopta dolazi do Kovačića koji glavom zabija za 1:0. Do kraja prvog poluvremena Moševac je uputio još nekoliko opasnih šuteva sa distance prema golu Krivaje ali je ostalo 1:0.

Kako su završili prvo tako su igrači Moševca nastavili i u drugom poluvremenu, dominacija je nastavljena i konstanta prijetnja po gol Krivaje.

Igrao se 57.minut kada je fauliran u ovom susretu odlični Hajdić nadomak šesnaesterca, ponovo je loptu uzeo Džafić i ponovo dobar centaršut, lopta dolazi do Topalovića koji majstorski zabija za 2:0.

Kada su svi pomislili da se utakmica lagano privodi kraju u korist domaćina i da Krivaja nema nikakvu ideju, iz jednog auta lopta dolazi u peterac gdje se najbolje snalaze igrači Krivaje i smanjuju rezultat na 2:1, igrao se 83.minut.

Samo 3 minute kasnije nakon jedne izgubljene lopte na sredini terena, Šijerkić odličnim dugim pasom pronalazi svog saigrača i rezultat je bio 2:2. I poslije ovog hladnog tuša za sve prisutne na stadionu, odustajanja nije bilo i nakon jedne dobre lopte u peterac prema Skomorcu, koji je po prijemu povučen i nagažen od strane protivničkog igrača sviran je penal za Moševac. Kovačić, majstor za jedanaesterce matira golmana u 92. minutu i donosi pobjedu svom timu.


maglaj.net