Petak , 19. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Još jedan odlično organizovan turniru u Maglaju (FOTO)

img

Pobjednički pehar u rukama pionira NK „Žepče 1919“

Nakon pretpionira, u Maglaju je organizovan malonogometni turnir „Mlade nade Maglaja 2021“ i za kategoriju pionira. Učesnici su pohvalili organizaciju turnira, a organizatori su se zahvalili svim ekipama na dolasku posebno onima iz Bugojna, Bijeljine, Sanskog Mosta i Cazina kojima ni kilometri nisu bili prepreka za učešće na turniru.

Turnir je okupio 20 ekipa, odigrano je 50-tak utakmica i postignuto blizu 130 golova. Opšta je ocjena da su susreti bili vrlo kvalitetni i borbeni.

Pioniri Natrona su u grupnoj fazi takmičenja imali dvije pobjede i isto toliko poraza. Pobijedili su tešanjski „TOŠK“ i „Lavove“ iz Begovog Hana, a poraženi su od selekcije NK „Žepče 1919“ i „DI Five“ Doboj Istok.

Prvo mjesto na turniru pripalo je ekipi NK „Žepče 1919“, drugi su bili pioniri NK „Podgrmeč“ Sanski Most, a treći pioniri „Liješeva“ Visoko. Proglašeni su i najbolji pojedinci. Nabolji golman turnira je Rijad Sinanović iz Žepča koji tokom turnira nije primio nijedan gol, strijelac je Amir Crnkić iz Sanskog Mosta, a igrač Dženan Šabić iz Liješeva. Pravdu su na turniru dijelile sudije Eldin Hibović i Armin Mulabdić.








N.Br./maglaj.net