Srijeda , 24. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Još jedan uspjeh Odbojkaškog kluba ''Maglaj'': I pionirke najbolje na regionalnom takmičenju

img

Nakon kadetkinja, i pionirke Odbojkaškog kluba „Maglaj“ izborile su se za učešće na Federalnom prvenstvu. Na organizovanom regionalnom takmičenju u Maglaju koje je okupilo četiri ekipe, zabilježile su tri pobjede i takmičenje završile bez izgubljenog seta.

Najboljom igračicom proglašena je Medina Bajrić, čalnica pionirske selekcije OK „Maglaj“. Uspjeh pionirki je i veći ako se zna da ima je ovo prvo učešće na jednom ovakvom takmičenju.

U prvo značajnije takmičenje članice ove mlade i prespektivne generacije ali i njihovi treneri ušli su vrlo oprezno. Koliko god su svi bili oprezni u očekivanjima toliko su bili samouvjereni na terenu. „Osice“ su sa po 2:0 savladale ekipe „Stars“ Živinice, „Sloboda“ Tuzla te „Gradina Herceg“ Srebrenik. Iako su strahovale od Tuzlanki, na terenu se pokazalo da su najjače protivnice imale upravo u odbojkašicama iz Živinica.

Drugo mjesto na regionalnom takmčenju pripalo je pionirkama „Stars“ Živinice koje su imale dvije pobjede, treće mjesto osvojile su odbojkašice „Gradine Herceg“ sa jednom pobjedom, a na četvrtom mjestu takmičenje su okončale pionirke tuzlanske „Slobode“.



N.Br./maglaj.net