Petak , 19. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Nova ulaganja u sportske objekte u Maglaju vrijedna 20.000 KM

img

Četiri sportska kolektiva dobila 'zeleno svjetlo' za svoje projekte

 

Četiri sportska kolektiva sa maglajske općine dobila su sredstva Federalnog ministarstva kulture i sporta za realizaciju projekata kojima će osigurati bolje uslove za rad u svojim sredinama ali i drugim sportistima i sportistkinjama te rekreativcima.

Odbojkaškom klubu „Maglaj“ dodobreno je 7.000 KM za projekat ograđivanja i opremanja terena za odbojku na pijesku. „U prvoj fazi u planu nam je ograđivanje terena, a u drugoj izgradnja svlačionica, tuš kabina, rasvjeta te mini tribine. Nadam se da ćemo naredne godine dobiti sredstva za drugu fazu. Uz Sportinoplatz, gradski park, objekat sportske dvorane te teren za odbojku na pijesku, ovaj dio grada imaće još ljepši izgled. Klub će osigurati i bolje uslove za održavanje turnira 'Jasenko Softić' po kojem smo prepoznatljivi u cijeloj zemlji“, pojasnio je Irfan Suljaković, predsjednik Odbojkaškog kluba „Maglaj“.

 

Za trim salu osiguraće se dvije sprave

 

Za postavljanje reflektora na pomoćnom terenu gradskog stadiona, Nogometni klub „Natron“ dobio je 5.000 KM. „Članovi naših omladinskih selekcija su osnovci i srednjoškolci. U zimskom periodu, dani su kraći, a reflektori će omogućiti organizaciju treninga i u večernjim satima“, rekao je Mirza Halvedžić, predsjednik UO NK „Natron“. Po 4.000 KM dobili su Košarkaški klub Maglaj za projekat „Zajedno za osvijetljen koš“ – postavljanje rasvjete u sportsku salu Prve osnovne škole Maglaj i Rukometni klub Maglaj za opremanje fitnes sale u sportskoj dvorani. Podršku projektu Košarkaškog kluba Maglaj dao je i menadžment Prve osnovne škole. „Nažalost, rasvjeta u sali je neadekvatna, ali je služila svrsi. Sačinićemo projekat gdje je najbolje da se postave nova rasvetna tijela. Sportsku salu ne koriste samo učenici, nego i brojni mladi sportisti i željeli smo nešto dobro učiniti za sve njih“, kazao je projektu Damir Bašić, trener u Košarkaškom klubu „Maglaj“. „Za odobrena sredstva osiguraće se dvije savremene sprave za tri salu u sportskoj dvorani, koju ne koriste samo rukometaši, nego i ostali sportisti, sportistkinjama i rekreativcima“, pojasnio je Benjamin Šahinović, sekretar RK „Maglaj“.


N.Br./maglaj.net