Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Završen Drugi turnir mahala: Pobijedila ekipa MZ Ravna

img

Ekipa MZ Ravna osvojila je Drugi malonoometni turnir mahala kojeg je organozovao Omladinski fudbalski klub „Sportino ma“.

Opšta je ocjena da se igrao vrlo kvalitetan mali nogomet i da u maglajskim mahalama ima itekako dobrih igrača koji se nogometom bave profesionalno, ali i rekreativno. Na ovogodišnjem turniru, koji je organizovan uz poštivanje svih aktuelnih mjera, učestvovalo je 15 ekipa a odigrano je 20-tak utakmica.

Pravila su bila da članovi ekipe moraju biti iz iste mjesne zajednice te u svome sastavu imati najviše dva igrača koji se aktivno bave nogometom. U susretu za treće mjesto Kopice su savladale ekipu Bosna sam. U finalu su se našli prošlogodišnji pobjednik, ekipa Ulišnjaka i ekipa Ravne. Slavili su igrači Ravne sa 3:0, sa golove su postigli Ahmed Kalabić i Amer Delić, koji se dva puta upisao u listu strijelaca.

Nagrade najboljim ekipama iznosila su 600, 300 i 200 KM, a pehare i nagrade uručio je Mirsad Mahmutagić, načelnik općine. Nagrađeni su i najbolji pojedinci turnira: strijelac Zahid Muhamedović iz ekipe Ulišnjak, golman Mirza Mačković, takođe član drugoplasirane ekipe dok je najbolji igrač Drugog turnira mahala Ahmed Kalabić iz ekipa MZ Ravna.


N.Br./maglaj.net