Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Projekat ''Najbolja mjesta za najbolju publiku'': Na tribine sportske dvorane postavljeno blizu 350 sjedalica (FOTO)

img

Najbolja publika u zemlji konačno ima i najbolja mjesta. Okončan je projekat Košarkaškog kluba Maglaj zahvaljujući kojem je postavljeno blizu 350 sjedalica na centralnu tribinu sportske dvorane. Uz 4.000 KM koliko je Klub dobio od Federalnog ministarstva kulture i sporta, realizaciju projekta pomogli su lokalna vlast i Dom kulture „Edhem Mulabdić“. Kada se svemu doda vrijednost rada radnika ove ustanove, dođe se do cifre od nešto više od 10.000 KM.

Projekat uljepšao dvoranu

Ovo nije prvi projekat Košarkaškog kluba Maglaj čiju realizaciju je pomoglo Federalno ministarstvo kulture i sporta. Tu su i košarkaški tereni po mjesnim zajednicama, poligon za basket te ELAN-ovi koševi koji su postavljeni 2016.godine. Nakon katastrofalnih poplava 2014.godine u obnovu dvorane, zahvaljujući Vladi Turske uloženo je više od 800.000 KM. Sa novim sjedalicama, dvorana je dobila još ljepši izgled. „Ovo je značajan projekat za sve koji koriste dvoranu za sportske i kulturne sadržaje. Prijekat koji smo realizovali uljepšao je dvoranu, a publici će biti puno udobnije“, rekao nam je Damir Bašić, trener u klubu.

Veliki doprinos dali uposleni Doma kulture „Edhem Mulabdić“

Kako je naglasila Svjetlana Zamboni, direktorica Doma kulture, projekat treba da bude ponos cijele zajednice, jer dvorana je mjesto gdje se uz sportske, održavaju brojne kulturne manifestacije. „Beskrajno smo zahvalni Košarkaškom klubu što je prepoznao potrebe ne samo dvorane nego i općine za ovakvim projektom. Ovo je primjer kako jedan klub radi za dobrobit cijele zajednice. Ponosna sam na uposlenike Doma kulture jer su sami odradili sve, počev od skidanja starih tribina, čišćenja, bojenja pa do postavljanja novi sjedalica. Radilo se udarnički“, dodala je Zamboni. Realizaciju projekta pomogle su i neke firme, pa su tako „Hajdić“ i „Doboj putevi“ donirali dio potrebnog materijala za bojenje tribina.










N.Br./maglaj.net