Četvrtak , 25. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Održan turnir ''Rukomet je naša budućnost''

img

U subotu je Škola rukometa RK Maglaj organizovala mini turnir za svoje polaznike u okviru UNDP ReLOaD projekta „Rukomet je naša budućnost“.

Najmlađi članovi 2010. godišta i mlađi su bili podjeljeni u 6 ekipa, odnosno dvije grupe po tri ekipe te su igrali turnir u mini rukometu. Uz zadovoljstvo trenera, te pojedinih roditelja koji su prisustvovali ovom događaju, uz puno lijepih poteza, turnir je osvojila ekipa Karantina koja je u finalu slavila nad timom Korona. Nakon toga i starije selekcije škole rukometa su međusobno odmjerile snage i to raspoređeni u 3 ekipe, po kružnom sistemu. Svim ekipama koje su učestvovale su podjeljeni pehari a svim polaznicima škole rukometa uručene su i diplome. Prvobitno je turnir planiran sa ekipama iz susjednih gradova, međutim zbog pandemije COVID-19 virusa, klub se opredjelio da organizuje turnir samo za svoje dječake te je time postigao pun pogodak jer sva djeca su dobila podjednaku šansu da pokažu protiv svojih kolega ono što znaju.

Turnir je organizovan u sklopu projekta „Rukomet je naša budućnost“ kojeg finansira UNDP ReLOaD program te općina Maglaj. Bitno je napomenuti kako je ovim projektom uveliko olakšan rad škole rukometa te da su u okviru projekta nabavljeni dresovi, šorcevi i majice za sve polaznike škole rukometa, lopte za treninge, laptop i ostale kancelarijske potrepštine, golovi za mini-rukomet, povećan je broj treninga, organizovana su predavanja koja su polaznike upoznali šta su to rukomet i sport, kako se zaštititi i sačuvati od povreda i još mnogo toga što je unaprijedilo rad mlađih selekcija. Inače, realizacija projekta počela je u septembru prošle godine a projekat se završava sa 31. julom.


N.Br./maglaj.net