Ponedeljak , 02. Aug, 2021

SPORTSKA DEŠAVANJA

NK Natron: Saopštenje za javnost

img

"Nogometni klub Natron poziva savez čiji je ujedno i član da u što kraćem roku dostavi pisanu i zvaničnu objavu vezanu za propozicije takmičenja nastale u periodu poslije Covid 19. Ovo obraćanje ima jedan jedini cilj da razjasni nastalu situaciju i da nam vi kao rukovodeći organ zvanično obrazložite ko napušta rang takmičenja ko ulazi u prvu federalnu ligu i ko se priključuje, prema navodima sportskih portala mi kao kolektiv bi imali ogromnu štetu u smislu napuštanja takmičenja.

Na svaki vid saradnje smo spremni da se sve završi na sportski način, ukoliko dodje do najgoreg scenarija tj. do ispadanja našeg kluba u niži rang takmičenja spremni smo ići i na međunarodne sudove pa čak i do krovne kuće nogometa u Evropi Uefe, zbog toga što nemamo priliku završiti drugu polovinu sezone, uzevši u obzir član 7. iz propozicija takmičenja ....."da se liga sastoji iz dva dijela po kalendarskoj godini proljeće i jesen", a znamo da se odigrao samo jedan dio, nije moguće donijeti odluke nakon samo jedne polovine i prevashodno imamo način za tužbu.

Drugi član tj.član 44 takodjer o propozicijama takmičenja kaže da druge lige popunjavaju prvaci kantonalnih/županijskih liga ali ako je to odobrio NFSBIH, imajući u vidu novonastalu situaciju mi se zaista nadamo da kao partneri i kao savez da nas zaštite i date priliku da se izborimo kroz regularan tok do opstanka. Još jednom vas pozivamo da cijelu situaciju javno objelodanite, jer klub koji postoji preko 90 godina i u koji je u zadnjih nekoliko mjeseci uloženo približno 100 - tinjak hiljada KM cca uključujući pojačanja na polusezoni infrastrukturi (u slučaju ispadanja, tražit ćemo povrat sredstava od saveza), vraćanju dugova, nastalih prijašnjim upravama, poboljšanjima rada s mladim selekcijama, sami ste svjedoci prijavljivanja naših dječaka u federalnu ligu, NIJE NAM SVEJEDNO i zbog toga nećemo čekati "5 do 12 nego ćemo uzeti stvar u svoje ruke ako bude došlo do toga.

Kontaktirali smo i svoje prijateljske klubove koji su takodjer nezadovoljni pa u najgorem scenariju ćemo zajedničkim djelovanjem i tužbama jednostavno blokirati ligu a po potrebi i rad saveza. Ne tražimo nikakve pomoći u vidu nepravilnog ostanka u ligi nego samo fer i korektnu sportsku borbu na terenu. Ako to nije moguće nadamo se da će savez naći riješenje koje će biti dobro za sve a poznavajući odnos našeg kluba i saveza do sada, nadamo se pozitivnom ishodu. 

Očekujemo podršku svih navijača i od svih prijatelja koji se slažu sa nama.

NKN 1926💙"maglaj.net