Četvrtak , 28. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Manifestacija ''Izbor sportiste Maglaja za 2019'' održaće se 27. februara

img

Ponedjeljak, 10. februara je posljednji rok do kojeg sportski klubovi, savezi i društva sa područja općine mogu dostaviti svoje prijedloge u tradicionalnoj kampanji „Izbor sportiste Maglaja“. Ove godine RTV Maglaj Izbor organizuje po 14. put pod pokroviteljstvom Općine i Općinskog Načelnika.

I ove godine biraju se najbolji u pet kategorija: sportista, sportski klub/ekipa, sportista-invalid, sportski radnik, a dodjeliće se priznanje za razvoj omladinskog sporta kao i Nagrada za životno djelo. Klubovima je sugerisano da svakako daju prijedloge u svim kategorijama izbora, a ukoliko u nekim kategorijama nemaju prijedloge iz svojih sportskih sredina, da svoje prijedloge daju sportistima ili ekipama iz drugih klubova. Formirani Žiri će na osnovu prijedloga iz sportskih sredina i u skladu sa Kriterijima donijeti odluku o najboljim. Najbolji će ove godine biti proglašeni na velikoj, gala svečanosti Izbora koja će se održati u četvrtak, 27.februara u 19,00 sati u kinosali Doma kulture.

Podsjećamo, prošle godine Priznanje za razvoj omladinskog sporta pripalo je Školi rukometa RK „Maglaj“, učesnik Svjetskog prvenstva u ribolovu za invalide, Salim Bradarić, bio najuspješniji je sportista-invalid, a Tarik Gračić, trener u Odbojkaškom klubu Maglaj proglašen je za sportskog radnika 2018.godine. Odbojkaški klub „Maglaj“ proglašen je najuspješnijim sportskim kolektivom, a Selmer Mahmić, kick boxer, državni i balkanski prvak, ponio je laskavu titulu najuspješnijeg sportiste Maglaja za 2018.godinu.


N.Br./maglaj.net