Petak , 19. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Organizovan drugi ''Maglaj KUP 2020'': Vogošća PH osvojila prvo mjesto

img

Ekipa „Vogošća PH“ osvojila je prvo mjesto na turniru „Maglaj KUP 2020“. Pored ekipe pobjednice i domaćina RK „Maglaj“, učestvovala je i ekipa RK „Gradačac“.

U prvom susretu „Romantičari“ nisu imali većih problema i pobijedili su „Gradačac“ u utakmici sa puno golova 35:28 (18:16). U drugoj je „Vogošća“ savladala „Gradačac“ 29:20 (13:10), a u trećem meču „Vogošća“ je bila bolja od Maglajlija 28:25 (16:12). Treneri Bajrić, Sirćo i Doborac ocijenili su ovaj turnir dobrom pripremom pred izazove koje ih očekuju u  ligama, a igrači su imali šansu da se nametnu kvalitetom i da se izbore za minutažu. Pored priznanja ekipama, proglašeni su i najbolji pojedinci „Maglaj KUP 2020“.

Najbolji golman Kenan Mutapčić (RK „Maglaj“), najefikasniji strijelac Benjamin Čičkušić (RK „Maglaj“), dok je po ocjeni trenera najbolji igrač Ajdin Zahirović (RK „Vogošća PH“). „Ovo je nama prva utakmica u pripremnom periodu, noge su još uvijek 'teške', nismo uigrani maksimalno, ali pobjednika je presudila naša dobra odbrana uz par lakih golova. Ovo nije nikakvo mjerio da smo bolji od Maglaja, očekuja nas ovdje velika borba u prvenstvu. Nama ostaje da se sa  još nekoliko pripremnih utakmica bolje pripremimo za nastavak sezone“, rekao nam je Zahirović.

Ispraviti greške do početka polusezone

Osvajanjem turnira bio je zadovoljan i trener Vogošće, Edhem Sirćo. „Zahvalio bi se domaćinima na fer i korektnoj utakmici. Moja ekipa je u fazi postizanja fizičke spreme i podizanja nivoa snage, i iskreno nisam očekivat da će obje utakmice odigrati  ovako dobro. Ovaj nivo želje za pojedom zaista je bio odličan“, rekao je trener Sirćo. Trener Maglajlija Ermin Bajrić turnir je ocijenio dobrom pripremom posebno pred KUP utakmicu koju igraju 8.februara pred domaćim navijačima protiv „Sloge“ Gornji Vakuf/Uskoplje. „Odigrali smo dvije dobre utakmice i dosta smo rotirali igrače. I porazi ponekad dobro dođu da ispravimo uočene greške, jer bilo je propusta i u napadu i u odbrani i na nama je da se što bolje pripremimo za KUP i prvenstvo“, kazao je Bajrić.

 Sastavi ekipa

RK Vogošća PH: Čabaravdić, Memić, Kadrić, Isaković, Đapo, Efendić, Zahirović, Čordalija, Sirćo, Halilović, Pašalić, Jelačić, Buljina, Stojanović, Bošković, Džemiđić. Trener: Edhem Sirćo.

RK Maglaj: Mehinagić, Huskić, Suljaković, Kendić, Memišević, Mujkanović, Delić, Ridžal, Bajratarević, Stojanović, Smajlović, Hasić, Grahovac, Čakrama, Čičkušić, Mutapčić. Trener: Ermin Bajrić.

RK Gradačac: Kavazović, Hećimović, Šečić, Omić, Halilković, Gavrić, Zrnić, Jukan, Sendić, Hrnjić, Jegić, Mehić, Džinić, Sarajlić, Udvinčić, Isić, Imširović. Trener: Dado Doborac.

 
N.Br./maglaj.net