Petak , 19. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Uspjesi članova Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Maglaj (FOTO)

img

Ponose se svojim prvacima Federacije i Federalne lige

Nakon što se mladi Faris Salihović okitio titulum kadetskog prvaka Federacije BiH,  Streljački klub osoba sa invaliditetom (SK OSI) Maglaj, koji okuplja i validne sportiste u omladinskoj sekciji, može se pohvaliti odličnim rezultatima u Ligi koju je organizovao Streljački savez (SS) Federacije BiH. Nakon pet kola lige u streljaštvu-serijska vazdušna puška, prvi među kadetima bio je Emir Mečević sa 648 krugova, a svega dva manje imao je drugoplasirani Faris Salihović. Junior Mahir Rešidović sa 639 krugova zauzeo je četvrto mjesto, dok je seniorka Ajla Berber bila peta sa 602 kruga. Senior Imad Hrnjičić okitio se zlatnom medaljom sa ukupno upucanih 639 krugova.

Na omladince svi ponosni

Imad Hrnjičić, seniorski prvak, streljaštvom se bavi tek godinu dana. „Zadovoljan sam rezultatom na kraju Lige, vjerujem da će iduće godine biti još bolje. Slijedi mi seniorsko prvenstvo gdje takođe očekujem dobar plasman“, rekao nam je Hrnjičić.  Titula kadetskoj prvaka Federacije BiH bila je za Farisa Salihovića samo uvod u dobre rezultate. „Zadovoljan sam drugim mjestom u Ligi, a najbolji rezultat sam imao u trećem kolu kada sam upucao 171 krug što je rezultat kojim sam osvojio Federalno prvenstvo. Drago mi je da smo počeli da radimo i sa standard oružjem, što je novo iskustvo i izazov. Titula prvaka Federacije BiH biće mi samo podstrek da se i dalje nastavim baviti streljaštvom“, ispričao nam je Faris. „Koliko god je naša zasluga za sve ove dobre rezultate toliko je i naših trenera. Mislim da su i oni ponosni na nas“, dodao je Mahir Rešidović, četvrtoplasirani junior. Svi u klubu su ponosni na mlade strijelce. „Ostvareni rezultati su odlični posebno ako se zna da su kroz ligu  prošla 264 takmičara i takmičarke u šest kategorija iz 12 klubova iz cijele Federacije BiH. Prošle godine maglajski klub je imao tek jedno drugo mjesto u ligi. Posljednji uspjeh nije došao slučajno i rezultat je intenzivnog rada i treninga pod budnim okom iskusnih trenera“, ispričao nam je Izudin Husanović trener i predsjednik SK OSI Maglaj.

Do kraja godine nova takmičenja

Ono što očekuje članove kluba je seniorskoj prvenstvo 3.novembra a domaćin će biti Zavidovići. Biće ovo dobra prilika za mladog Hrnjičića da osim Lige osvoji eventulano i Prvenstvo Federacije BiH. Pred strijelicima invalidima je takmičenje u Premijer federalnoj ligi te učešće na KUP-u u povodu Dana državnosti koji se održava u Donjem Vakufu.

 

N.Br./maglaj.net