Utorak , 23. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Održana izvještajna skupština NS ZDK

img

Na izvještajnoj sjednici Skupštine Nogometnog saveza Zeničko – dobojskog kantona održanoj u Zenici sumirani su rezultati iz prošle godine i usvojen plan aktivnosti za 2019 godinu.

Nogometni savez Zeničko – dobojskog kantona u prošloj godini postao je bogatiji za tri kluba: Romu iz Zenice, Sportino-Ma iz Maglaja i malonogometni klub Žepče.

Posebno raduje da je nastavljen kontinuitet sa pozitivnim i stabilnim finansijskim poslovanjem.

U cilju unapređenja rada Saveza i omladinskih selekcija u ovoj godini planira se pokretanje Lige mladih, koja bi se igrala turnirski u pauzi ligaškog dijela takmičenja.

Kantonalna liga trenutno broji deset ekipa i jedan od ciljeva u 2019 godini jeste i omasovljenje ove lige, naročito klubovima sa područja Visokog, Kaknja i Breze.

Poboljšanje postojeće i izgradnja nove sportske infrastrukture, stalni je zadatak Nogometnog saveza ZDK.

Tri kluba su izrazila želju da urade rekonstrukciju stadiona. Savez će u okviru finansijskih mogućnosti pomoći ove klubove. Prošle godine uspješno je realizovan projekat NS BIH – Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa kroz širu društvenu zajednicu u sklopu kojeg je Žepče dobilo novi teren.

Osim ovog projekta nastaviće se sa obaveznim licenciranjem trenera za C licencu, kao i nastavak takmičenja Pionirske reprezentacije u sklopu Federalnog saveza i amaterske selekcije kantona u Kupu regija.


(RTV Zenica)