Četvrtak , 28. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Rukometaši Maglaja u dramatičnoj završnici do preokreta i velike pobjede protiv Vogošće Poljine Hills (FOTO/VIDEO)

img

FOTO: Edin Kendić

Jedna od najzanimljivijih utakmica 18. kola Premijer lige BiH odigrana je u Maglaju. U sjajnoj atmosferi, kakvu samo znaju prirediti navijači Maglaja, slavili su domaći rukometaši protiv ekipe Vogošća Poljine Hills rezultatom 29:26 (12:14).

Bila je to utakmica koja će se dugo pamtiti. Rukometaši Vogošće PH su vodili tokom cijelog susreta 1 do 2 razlike. Jedino vodstvo u prvom poluvremenu domaći rukometaši su imali u 11. minuti (5:4), a na odmor se otišlo kod rezultata 12:14 za goste. Vogošća PH je i u nastavku utakmice uglavnom održavala minimalnu prednost. U finišu utakmice, tačnije u 52. minuti bilo je 22:26 za gostujuću ekipu. I kada se činilo da će rukometaši Maglaja zabilježiti novi domaći poraz, nevjerovatnom serijom od 7:0 naši momci prave preokret i dolaze do velike pobjede protiv favorizovanog protivnika. U tim momentima posebno se istakao golman Maglaja Maid Džanbegović, koji je doslovno zaključao svoja vrata, a u napadu je iz nemogućih situacija pogađao Alen Ridžal.

U ekipi Maglaja po 6 pogodaka postigli su Šarenac i Ridžal, po dva manje dodali su Mehinagić, Omahić i Bašić, a tri je postigao Malbašić. Maid Džanbegović je zabilježio 12 uspješnih intervencija. U gostujućoj ekipi najviše se istakao Čičkušić sa 8 postignutih pogodaka.










maglaj.net