Subota , 20. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Stevanović: Vogošći neće biti jednostavno igrati pred našim navijačima

img

U našem gradu vlada veliko interesovanje za subotnji meč

Nakon poraza u Višegradu protiv ekipe RK Goražde, Maglajlije će u subotu od 19:00 dočekati ekipu RK Vogošća Poljine Hills  i to će zaista biti jedna od najinteresantnijih utakmica 18. kola rukometne Premijer lige BiH. 

Trener RK Maglaj Zdravko Stevanović nije imao mnogo vremena da posveti porazu nego se sa svojom ekipom okrenuo utakmici koja će sigurno ispuniti Sportsku dvoranu u Maglaju do posljednjeg mjesta. 

U Višegradu smo igrali bez tri standardna prvotimca i to se osjetilo, naučili smo nešto i idemo dalje. Čeka nas pravi derbi u subotu protiv RK Vogošća Poljine Hills i zajedno sa svojim igračima sam se maksimalno posvetio tome. Spremni smo, zdravstveni bilten tima je solidan, neki od igrača su još uvijek pod povredama, ali idemo dati sve od sebe i pobijediti. Vjerujem ja u svoje momke, znam da će dati maksimum i da ćemo do posljednjeg atoma snage ići na pobjedu i da obradujemo naše igrače. Mnogo promjena imala je i ekipa Vogošće, poznajemo ih, analizirali smo ih i znam da im neće biti jednostavno igrati pred maglajskom publikom“, rekao je Stevanović za SportSport.ba

Za ovu utakmicu vlada veliko interesovanje u Maglaju, a i navijači spremaju posebne koreografije i podršku svojim Romantičarima.


maglaj.net