Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

''Gostima dobrodošlica, ali bodovi ostaju u Maglaju''

img

Na otvaranju nastavka Premijer lige u rukometu, maglajski 'Romantičari' večeras u grotlu Sportske dvorane dočekuju lidera na tabeli, ekipu Bosne iz Visokog.

Istina, do samog početka susreta neće se znati da li će domaći tim na teren istrčati u kompletnom sastavu jer je za nekoliko igrača upitan nastup zbog povreda ili bolesti. Maglajski tim u proljetni dio prvenstva ulazi jači za Selvedina Omahića koji se u zimskoj pauzi iz Vogošće vratio u matični klub.

Trener Zdravko Stevanović naglasio je da je svjestan da domaćim rukometašima neće biti lako, da Bosna dolazi u ulozi favorita i da se ekipa pojačala u pauzi između dva dijela prvenstva. „Otako sam preuzeo ekipu razmišljam o ovoj utakmici. Nadam se najboljem, a to je samo pobjeda. Našim gostima želimo dobrodošlicu, ali im poručujem da bodovi ostaju u Maglaju. Najbolja publika u zemlji biće naš osmi igrač, kao i uvijek do sada“, naglasio je trener Stevanović.

Optimista pred meč je i kapiten Kenan Mutapčić. „Volja, želja i srce na teren, to će biti naš ključ za uspjeh. Vjerujem da ćemo igrati pred puno dvoranom i očekujemo da će naši navijači podržati 'Romantičare' do nove pobjede“, rekao je Mutapčić.


N.Br./maglaj.net