Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

''Maglajske osice'' ne znaju za poraz

img

Jesnje prvakinje lige uspješne i u nastavku sezone

U nastavku sezone Superlige Federacije BiH – grupa sjever, članice Odbojkaškog kluba „Maglaj“ i jesenje prvakinje ove lige ne znaju za poraz. Nakon gostovanja i trijumfa u Gračanici protiv članica „Gračanice Fortex“, bodrene navijanjem blizu 400 ljubitelja odbojke, 'Maglajske osice' su na svome terenu sa 3:2 savladale izvrsne i raspoložene članice ŽOK „Kakanj“.

Ovaj susret, koji je trajao više od dva sata, itekako je opravdao epitet derbija kola i Maglajkama je ovo bila osma pobjeda u nizu. „Vidjelo se na terenu koliko smo se borile i koliko smo željele pobjedu i čestitam na prikazanoj igri svim mojim saogračicama. Uz sebe smo imale domaće navijače, oni su nam bili vjetar u leđa. U narednom kolu gostujemo u Bihaću, ne idemo na gostovanje sa 'bijelom zastavom' i vjerujem u našu dobru igru“, rekla nam je jedna od najiskusnijih odbojkašica Maglaja, Eda Muhamedović.

U domaćoj ekipi znali su da im neće biti lahko protiv izvrsne ekipe Kaknja. „Znali smo da je odbojkašice Kaknja imaju odličnu igru na sredini terena i fantastičnan servis. Sve te prednosti iskoritile su protiv nas na terenu. Ipak, na našoj strani bili su borbenost i navijači koji su na zdušno bodrili više od dva sata. Sa ovom pobjedom ostajemo na prvom mjestu na tabeli Superlige Federacije BiH – grupa sjever. U Bihaću se nadamo barem bodu“, kazao nam je Tarik Gračić trener maglajskih odbojkašica.


N.Br./maglaj.net