Ponedeljak , 17. Jun, 2019

SPORTSKA DEŠAVANJA

Otvoren 57. MMNT ''Natronovi branioci Maglaja'' 2018/2019, rezultati utakmica prvog dana turnira (FOTO)

img

U Sportskoj dvorani Maglaj otvoren je 57. memorijalni malonogometni turnir „Natronovi branioci Maglaja“. Nakon revijalne utakmice koju su odigrali članovi Škole fudbala „Sportino-Ma“ uslijedio je protokolarni dio otvaranja tradicionalnog turnira. Prisutne je prije svega pozdravio Semir Mutapčić, član Organizacionog odbora i govorio o detaljima takmičenja, broju ekipa, kao i sve ono što posjetitelje očekuje naredna 22 dana.

Zatim se obratio Meho Kovačević, predsjednik Organizacionog odbora i zahvalio se svima koji su pomogli ovogodišnji 57. turnir.

Ovim putem želim da poručim da uživamo u prelijepom fudbalu. Iskoristit ću priliku da se zahvalim prije svega Općini Maglaj i Općinskom načelniku gospodinu Mahmutagiću na nesebičnoj podršci, te svim ostalim sponzorima koji su pomogli ovogodišnji turnir", kazao je Kovačević.

Turnir je nakon toga proglasio otvorenim Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić i poručio: „Želim svim ekipama da igra bude fer i poštena, da ne bude povrijeđenih, a pobjeđuje onaj koji bude najsretniji i najbolji. Proglašavam 57. turnir otvorenim i sretno svima.“

Rezultati utakmica prve večeri turnira:

LIJEŠNICA-KOVAČEVIĆ ZANATI 1:2

EXCEL SINDIKAT: RJEČICA 1:4

STOLARIJA FAMM: SIMM BAU 1:2

RASPORED UTAKMICA ZA SUBOTU (22..12.2018.)

(18,00h) Bex - Mulasmajić Kasim Kase
(19,10h) Novi Šeher Čobe "Koka" - Caffe bar "M"
(19,55h) BCS "Huso" - Servis turbina Autoexpert

Sudijski par koji vas vodi kroz ovogodišnji turnir su Armin Mulabdić i Tarik Mulasmajić.
maglaj.net