Subota , 20. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Nogometna reprezentacija BiH večeras uz veliku podršku navijača protiv Austrije

img

Nogometna “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Beču igrati posljednji susret Lige nacija. I dok Austrijancima odgovara samo pobjeda, “Zmajevi” bi u nekim kombinacijama čak i sa porazom mogli da završe prvi.

Ipak, sudeći po najavama, Robert Prosinečki ne želi kalkulisati, već potvrditi prvo mjesto u grupi.

Ne razmišljamo da igramo na bod, već da odigramo jednu dobru utakmicu. Igrači su motivirani i žele da se predstave na pravi način, naročito jer ćemo imati i veliku podršku sa tribina. Kada se ide na bod uglavnom se izgubi. Austrija je dobra reprezentacija, ali mi želimo da ostanemo prvi u grupi”, decidan je bio Prosinečki.

Iako se Austrija bori za prvo mjesto, a u slučaju dva poraza, mogla bi završiti i posljednja, Franco Foda se time ne opterećuje. Vjeruje da njegova ekipa može pobijediti.

Situacija u grupi je jasna. BiH ima devet bodova i dovoljan im je i remi. Mi trebamo pobjedu, moramo i želimo da pobijedimo. Utakmica u Zenici je bila tijesna, mogli smo i tamo dati gol. Vjerujem da će sitnice odlučiti sutrašnji meč. Znamo šta želimo igrati, bitno je da imamo posjed lopte i da igramo našu igru”, poručio je selektor Austrije.

Susret na Ernst Happel Stadionu u Beču počinje od 20:45 sati, a očekuje se oko 20.000 navijača BiH.


(Patria)