Subota , 20. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Vis ''Simm-Bau'' ispratio Ilijaš sa devet golova u mreži, Moševac kao gost savladao SAŠK Napredak

img

U Drugoj ligi Centar odigrano je šest utakmica 14. kola, dok je susret Natrona i Krivaje prekinut zbog napada domaćih igrača na sudije pri vodstvu 2:1 za goste. 

Radnik je potvrdio dominaciju i danas upisao 14-tu pobjedu. Sa čak 6:0 tim iz Hadžića savladao je Borac iz Jelaha. Dva puta je za tim Damira Beće pogodio Nermin Hadžić, a po jednom Amar Konjhodžić, Benjamin Šehić i Amar Memić.

Usora i Žepče su podijelili bodove. Bilo je 1:1. Ivan Martinović je doveo goste u vodstvo, a izjednačio je Dragan Todić.

Bosna Union je pogotkom Armina Šehića savladala Pobjedu 1:0, dok je Ilijaš pogocima Edina Salčina i Fijada Mehanovića nadigrao NK Azot 2:0.

Gostujuću pobjedu upisao je Moševac na gostovanju kod Sašk Napredka 2:1. Belmin Hajdić je doveo goste iz Maglaja u vodstvo, izjednačio je Edis Husović, a pet minuta prije kraja tri boda gostima donosi Zerin Galijašević.

NK Viss Sim Bau je u prošlom kolu upisao poraz kod Ilijaša sa čak 9:1, a već danas su se svojim navijačima iskupili, te istim rezultatom savladali NK Jedinstvo.

Gosti su prvi poveli pogotkom Amara Suše, da bi domaći do poluvremena postigli pet pogodaka. Pogađali su dva puta Edin Husaković, te po jednom Anel Mašić, Tarik Kozić (ag) i Eldin Suljić. U nastavku još četiri pogotka tima iz Kosove. Dva pogotka je dodao Edin Husaković, strijelac čak četiri pogotka na ovom meču, te po jedan Halid Spahić i Anel Mašić.

Radnik je prvi sa 39 osvojenih bodova, Borac iz Jelaha ima 31, Ilijaš 28, Moševac 26 bodova na 4. poziciji, dva boda više od petoplasirane ekipe Vis "Simm Bau" Kosova. Natron se nalazi na 9. poziciji sa 14 osvojenih bodova i utakmicom manje.


(SportSport.ba)