Četvrtak , 25. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Košarkaški klub Maglaj organizovao četvrti turnir u pretpionirskoj i pionirskoj konkurenciji ''Maglaj 2018''

img

Košarkaški klub „Maglaj“ organizovao je četvrti turnir u pretpionirskoj i pionirskoj konkurenciji „Maglaj 2018“. Najuspješnije na turniru bile su selekcije KK  „Bosna“ Sarajevo u obje konkurencije. Nažalost, ekipa Košarkaškog kluba „Đakovo“ (Hrvatska) otkazala je učešće na turniru iako su ranijih godina bili redovni gosti u Maglaju.

Pored domaćih, na turniru su ove godine učestvovale selekcije košarkaških klubova „Bosna“ Sarajevo, „Čelik“ Zenica i „Konjic“, a gledali su se borbeni susreti i odliučna košarka. U domaćem klubu već su počeli pripreme za naredni turnir koji će se održati u godini kada će košarkaški sport u Maglaju obilježiti šest decenija postojanja. „Biće to zaista praznik košarke u Maglaju. Planirali smo da pozove mlađe selekcije košarkakih klubova iz BiH i zemalja regiona na turnir i druženje u naš grad.  Turnir bi trajao tri dana, a za učesnike bi sve bilo besplatno. U povodu velikog jubileja planiramo organizaciju i jedne izložbe o historijatu košarke u Maglaju te revijalni susret veterana“, rekao nam je Damir Bašić, trener u Košarkaškom klubu „Maglaj“.

Inače, poredak u pionirskoj konkurenciji je „Bosna“, „Konjic“, „Maglaj“ i „Čelik“, a u pretpionirskoj „Bosna“, „Čelik“, „Maglaj i „Konjic“. Najkorisniji igrači turnira su pretpionir Damir Damadžić i pionir Mak Selimović, oba iz sarajevske „Bosne“.


N.Br./maglaj.net